Sezónní recept - Stir-fry s lososem
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
kůra a šťáva z 1 limetky
teriyaki omáčka 4 lžíce
filet z lososa s kůží, asi 125 g každý 2 ks
Bezvaječné nudle VIMIXA
mix barevné zeleniny 300 g
olej
sójová omáčka při podávání
Postup:
V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat.
Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 2–3 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou.
Nudle VIMIXA uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty.
Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa.
Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké s sójovou omáčkou pro dochucení.