top of page

RECEPT . Smažené nudle VIMIXA™ s masem

Smažené krevetové nebo kuřecí

nudle Příprava: 30 minut

Vynikající tradiční čínský recept s rychlou přípravou.

- 200 g VIMIXA™ nudlí - 2 lžíce olivového oleje nebo rostlinného oleje - hrst čerstvých koriandrových lístků (nebo petrželových), nasekaných - 1 čerstvou červenou chilli papričku, jemně nakrájenou a bez semínek - 10ks krevet nebo 100 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky - 1 stroužek česneku, prolisovaný - 1 lžíce sezamového oleje (nemusí být) - 3 lžíce sójové nebo jiné (vaší oblíbené) asijské omáčky - zelenina: zelená a červená paprika, pórek, mrkev - koření Čína, sůl a pepř na dochucení

1. Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev na půlměsíčky, pórek na kolečka, česnek na plátky.

2. Do vroucí osolené vody vsypte nudle VIMIXA™ a povařte je podle návodu na obalu. Sceďte, zakápněte trochou oleje a promíchejte s polovinou koriandrových lístků.

3. Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou pánev nebo wok, vlijte zbylý olej, vsypte nakrájené kuřecí kostky nebo krevety a za stálého míchání asi pět minut smažte. Přidejte chilli papričku a česnek a ještě směs dvě minuty smažte. Zeleninu zprudka smažíme na oleji, dokud nezměkne. Musí ale zůstat polosyrová, křupavá.

4. Do pánve přisypte zeleninu, oříšky a vlijte sójovou omáčku a sezamový olej. Promíchejte a už jenom trochu prohřejte. Posypte zbylým koriandrem, osolte, případně opepřete a podávejte s nudlemi.

Přejeme dobrou chuť

V případě zájmu nás kontaktujte

Success! Message received.

Prostřednictvím našich loajálních a kvalitních zaměstnanců, při udržování otevřenosti, kvality a fair play, vyrábíme nudle pro celý svět. MY JSME VIMIXA.

Kontakt

VIMIXA a.s.
K nádraží 252
664 59 Telnice


info@vimixa.cz 
www.vimixa.cz

Zavolejte nám

Tel.: 544 224 291
Fax: 00420 544 224 291

 

CZ/GER/ENG:  +420 776 515 868

VNM:                +420 778 089 778

CHN/ENG:       +420 777 770 654

Informace

+420 544 224 291

bottom of page